Nuorelle

Välivuosi menossa lukion tai ammatillisen koulutuksen jälkeen? Kainutlaatuinen työelämä tutuksi -hankkeessa pääset hyödyntämään välivuottasi tai -kuukausiasi tutustuen sinua kiinnostaviin aloihin työkokeiluiden ja/tai maksuttomien avoimen korkeakouluopintojen avulla!

Työkokeilussa pääset näkemään, mitä työskentely sinua kiinnostavilla aloilla käytännössä tarkoittaa. Voit suorittaa hankkeen aikana yhden tai useamman 1-6 kuukauden kestoisen työkokeilujakson. Etsimme työkokeilupaikat ensisijaisesti omasta kotikunnastasi Kainuusta, tarvittaessa hyödynnämme lähikuntien työpaikkatarjontaa. Työkokeiluiden lisäksi tai niiden sijaan voit tutustua sinua kiinnostavaan alaan opintojen kautta, joita etsimme avoimen korkeakouluopetuksen tarjonnasta ympäri Suomen. Avoimen korkeakoulun opinnot ovat hankkeeseen osallistuessasi sinulle maksuttomia. Lisäksi tarjoamme ohjausta korkeakouluun hakeutumisessa esimerkiksi sopivimman hakureitin valintaan liittyen.

Työkokeilujaksojen avulla tutustut Kainuun korkea-asteen osaamista vaativiin työnantajatahoihin, ammatteihin ja toimenkuviin, vahvistaen samalla käsitystäsi omasta tulevaisuuden alastasi. Avoimen korkeakoulun opinnot tukevat hakukelpoisuuttasi korkea-asteen jatko-opintoihin mm. akateemisten opiskeluvalmiuksien ja vaihtoehtoisten hakureittien osalta. Voit olla oikeutettu työttömyysetuuteen hankkeeseen osallistumisen ajalta.

Huomioithan, että välivuoden kestolla ei ole merkitystä – voit olla vastavalmistunut, useamman välivuoden viettäjä tai kevätkuukausiksi tekemistä kaipaava! Varaa tapaamisaika viestillä tai soittamalla, niin mietitään yhdessä mahdollisuuksiasi!

Varaa
tapaamisaika

Selaa
työkokeilupaikkoja

Opintotarjonta

Avoimesta korkeakouluopetuksesta hyötyvät kaikki!

Ikärajoja, edeltävien opintojen vaatimuksia tai pääsykokeita ei yleensä ole. Voit tutustua korkeakouluopiskeluun ja sen eri oppiaineisiin. Voit parantaa mahdollisuuksia onnistua korkeakoulun pääsykokeissa tai voit hyödyntää avoimen väylää eli suorittaa avoimen korkeakoulun opintoja ja hakea tutkinto-opiskelijaksi ilman pääsykoetta. Hankkeen aikana suoritetut avoimen korkeakoulun opintojaksot ovat opiskelijalle maksuttomia!

Monet korkeakoulut tarjoavat myös maksuttomia tutustumisopintojaksoja, joiden kautta pääsee kurkkaamaan, miltä opiskelu eri alalla käytännössä on. Tutustumisopinnot antavat myös tietoa kurssin järjestävästä korkeakoulusta, hakeutumismahdollisuuksista koulutusalan tutkinto-opiskelijaksi sekä alan työllisyysmahdollisuuksista. Tutustumisopinnot ovat usein laajuudeltaan kaksi opintopistettä ja opinnot voi suorittaa omaan tahtiin verkkoympäristössä.

Varaa tapaamisaika niin kerromme sinulle tarkemmin avoimen korkeakoulun opinnoista!

Avoimet
korkeakouluopinnot

Tutustumis-
opinnot

Akateemiset
opiskeluvalmiudet