Nuorelle

Suunnitteletko välivuotta lukion tai ammatillisen koulutuksen jälkeen? Kainutlaatuinen työelämä tutuksi -hankkeesta saamalla tuella voit suunnitella välivuoden, joka hyödyttää sinua myös tulevaisuudessa! Kysy ohjausta välivuoden aikana suoritettavien työkokeiluiden ja/tai avoimen korkeakoulun opintojen suorittamiseen ennen hankkeen päättymistä elokuussa 2023.

Työkokeilussa pääset näkemään, mitä työskentely sinua kiinnostavilla aloilla käytännössä tarkoittaa. Työkokeilujaksojen avulla tutustut Kainuun korkea-asteen osaamista vaativiin työnantajatahoihin, ammatteihin ja toimenkuviin, vahvistaen samalla käsitystäsi omasta tulevaisuuden alastasi. Etsimme työkokeilupaikat ensisijaisesti omasta kotikunnastasi Kainuusta, tarvittaessa hyödynnämme lähikuntien työpaikkatarjontaa.

Työkokeiluiden lisäksi tai niiden sijaan voit tutustua sinua kiinnostavaan alaan opintojen kautta, joita etsimme avoimen korkeakouluopetuksen tarjonnasta ympäri Suomen. Ilmoittautuessasi opintoihin hankkeen kautta elokuun 2023 loppuun mennessä, ovat ne sinulle maksuttomia. Lisäksi tarjoamme ohjausta korkeakouluun hakeutumisessa esimerkiksi sopivimman hakureitin valintaan liittyen. Avoimen korkeakoulun opinnot tukevat hakukelpoisuuttasi korkea-asteen jatko-opintoihin mm. akateemisten opiskeluvalmiuksien ja vaihtoehtoisten hakureittien osalta.

Huomioithan, että välivuosien määrällä ei ole merkitystä – voit olla vastavalmistunut, useamman välivuoden viettäjä tai muutamaksi kuukaudeksi tekemistä kaipaava. Varaa tapaamisaika viestillä tai soittamalla, niin mietitään yhdessä mahdollisuuksia välivuotesi ajalle!

Varaa
tapaamisaika

Selaa
työkokeilupaikkoja

Opintotarjonta

Avoimesta korkeakouluopetuksesta hyötyvät kaikki!

Ikärajoja, edeltävien opintojen vaatimuksia tai pääsykokeita ei yleensä ole. Voit tutustua korkeakouluopiskeluun ja sen eri oppiaineisiin. Voit parantaa mahdollisuuksia onnistua korkeakoulun pääsykokeissa tai voit hyödyntää avoimen väylää eli suorittaa avoimen korkeakoulun opintoja ja hakea tutkinto-opiskelijaksi ilman pääsykoetta. Hankkeen aikana suoritetut avoimen korkeakoulun opintojaksot ovat opiskelijalle maksuttomia!

Monet korkeakoulut tarjoavat myös maksuttomia tutustumisopintojaksoja, joiden kautta pääsee kurkkaamaan, miltä opiskelu eri alalla käytännössä on. Tutustumisopinnot antavat myös tietoa kurssin järjestävästä korkeakoulusta, hakeutumismahdollisuuksista koulutusalan tutkinto-opiskelijaksi sekä alan työllisyysmahdollisuuksista. Tutustumisopinnot ovat usein laajuudeltaan kaksi opintopistettä ja opinnot voi suorittaa omaan tahtiin verkkoympäristössä.

Varaa tapaamisaika niin kerromme sinulle tarkemmin avoimen korkeakoulun opinnoista!

Avoimet
korkeakouluopinnot

Tutustumis-
opinnot

Akateemiset
opiskeluvalmiudet